Ny aldersinndeling

Fra oppstart sesongen 22/23 er det en ny aldersinndeling for konkurranselag. European Cheer Union (ECU) har vedtatt endringen på årsmøtet i juli 2022. Endringen skjer som et ledd i profesjonaliseringen av idretten vår, samt for å sikre en tryggere og likere progresjonsstige internasjonalt, spesielt for våre yngre utøvere i barne- og ungdomsalder. Endringen vil være positiv på både kort og lang sikt da det vil være en mer hensiktsmessig fordeling på både alder og nivå. Det vil også være lettere for de mindre klubbene og ha et tilbud til de utøverne som tidligere har måttet gå over til senior. Som alle vet har vi dessverre ikke hatt noe seniorlag i foregående sesong, denne sesongen vil vi kunne tilby muligheten til å fortsette på junior.

Ny aldersinndeling

Den nye aldersinndelingen legger opp til en ny kategori «Youth» etter PeeWee, samt et lengre overlapp i overgangen mellom Junior og Senior. Inndelingen er slik for sesongen 22/23:

  • Youth (Ny kategori): Utøvere født i 2008-2011. Level 4 Advanced er høyeste level
  • Junior: Utøvere født i 2004-2010. Level 5 Elite er høyeste level
  • Senior: Utøvere født i 2007 og eldre. Level 6 Premier er høyeste level

For å passe inn i de nye aldersreglene, må vi gjøre noen endringer på aldersinndelingene på konkurranselagene våre. Hvordan endringene slår ut vet vi ikke før vi har hatt sesongens uttak. 

Uttak sesongen 22/23

Uttak for konkurranselagene (Youth, Junior og Senior) er 22.august i hallen. Det kommer mer informasjon når vi nærmer oss. Også i år vil utøvere på konkurranselag som skal på uttak motta et skjema. Skjemaet kan fylles ut i forkant av uttaket, eller ved oppmøte. I påmeldingsskjema må utøverne fylle ut skjema med navn og kontaktinfo, hvilket lag de gikk på i fjor, hvilken posisjon de har og hvilket lag de ønsker seg til.

Endringen i aldersinndelingen kommer etter årsmøtet i European Cheer Union (ECU – det internasjonale forbundet). Se også  informasjon på NAIF’s sider. Om det er noe som er uklart ber vi om at dere tar kontakt med oss på post@screbels.no.

Vi tar videre kontakt med NAIF om det er ting vi ikke kan svare på.

NAIFECU