NM/NCL

NM

Fellesinformasjon

Hva er NM/NCL?
NCL er forkortelse for Norwegian Cheer Leauge. NCL er en slags «cupfinale» for de ti beste lagene i hver kategori. Kvalifiseringen skjer normalt sett ved at lagene deltar på følgende konkurranser:

 • Norwegian Open (Romerike, november)
 • Julecup (Bergen, desember/januar)
 • Winter Open (Drammen, januar).

NM er Norgesmesterskapet i Cheerleading. De som går på junior, level 5 og senior, level 6, deltar i NM, og der er det ingen kvalifisering, det vil si at alle lagene i klassen kan være med, selv om det er mer enn ti lag i klassen.

NCL og NM arrangeres av NAIF (Norges Amerikanske Idretters Forbund), som er et særforbund under Norges idrettsforbund (NIF).

Reise og parkering
Beliggenhet Oslofjord Convention Center ligger vakkert og usjenert til ved kysten mellom Stokke og Tønsberg, ca. 1,5 timers kjøring fra Oslo. Du kommer hit enklest med bil, men det finnes også flere offentlige transporttilbud i nærheten. Adresse: Oslofjordveien 9, 3159 Melsomvik

Parkering er under hotellene. Følg P-markering. Betaling via app eller automat.

Buss 130 går mellom Tønsberg og Stokke via Melsomvik. Nærmeste stoppested er Tufte, som er 1,4 km unna Oslofjord. Bussruter finner du hos Vestfold Kollektivtrafikk.

Tog Nærmeste togstasjon er Stokke (10 min kjøretur unna) eller Tønsberg (15 min kjøretur unna). Rutetider finner du hos VY eller Vestfold Kollektivtrafikk.

Taxi
Tønsberg Taxi AS: tlf. 33 30 11 11
Taxibussen Tønsberg AS: tlf. 980 02 222
Vestfold Taxisentral AS (Sandefjord): tlf. 33 42 02 00

Ferge mellom Horten og Moss er det jevnlig fergeforbindelse over Oslofjorden. Rutetider finner du hos Bastø Fosen. Fra Horten er det 25 minutters kjøring til Oslofjord.

Samtykke til fotografering/video
Følgende informasjon har kommet fra NAIF vedrørende skjema for godkjenning av bilder/video av de under 15 år: Når utøverne er på matta gjelder det som idrettsutøvelse i «offentlig rom» og bilder kan tas og publiseres fritt i henhold til personvernreglementet. NAIF forsøker imidlertid å begrense nærbilder av barn under 15 år, men ettersom dette er en situasjon hvor de med viten og vilje trer inn i offentlig rom, blir dette en skjønnsmessig vurdering. Dersom det er utøvere som av en grunn ikke skal tas bilde av, ber NAIF om at det meldes inn slik at NAIF kan ta hensyn til det.

Hele helgen vil vi ha SOME-crew på stedet. De vil hovedsakelig være i konkurransesalen. De har egne t-skjorter, så de er lette å kjenne igjen. Trenere/lagledere må sjekke med laget og foresatte i forkant om det er noen som ikke ønsker å bli tatt bilde av/filmet, slik at SOME-crewet får beskjed om dette. Om det legges ut bilde/video som du ønsker at skal slettes kan du si ifra til nm@naifcheer.no.

Vi minner om at #cheerNM2023 kan følges her:
– Nettside: nmcheer.no
– Facebook: NM-helgen Cheer 2023
– Instagram: naifcheer
– Snapchat: naifcheer»

Informasjon for utøvere

Akkreditering
Xplosion : For lag i NCL (eller kategorier som ikke innfrir kravene for å være NM) er det ikke nødvendig å fremvise ID.

Umiddelbart før lagene går inn til konkurranse- og oppvarmingsområdet vil de måtte fremvise akkrediteringskort. Lagene må dermed ha med seg en lagleder/trener som samler inn akkrediteringskort etter kontrollen. Det er kun anledning til å bli med gjennom akkreditering dersom man står på laglisten som utøver eller er oppført som trener/lagleder. Utøverne blir også sjekket for piercing, smykker og lignende.

Overnatting, mat og pakkelister
Mat fredag: Middag på fredag ordnes av utøverne. NB: Det er også flere spisesteder i området dersom man ønsker å kjøpe egen mat. Det er også små kjøkken på rommene for de som ønsker å lage / varme mat selv på rommene.

Mat lørdag (ale måltider er inkludert i prisen):

 • Frokost på lørdag
 • Lunsj lørdag
 • Mellommåltid lørdag
 • Middag på cheergallaen på lørdag
 • Arrangementet er nøttefritt – det betyr at all mat som er inkludert i matpakkene som kan bestilles av klubbene er nøttefrie.

Mat søndag: Frokost og lunsj ordens av utøverne.

Rom

SCRebels bestiller rom ved lagpåmelding. Det blir lagt opp til at alle utøvere sover på Oslofjord Convention Center slik at man er nærme konkurransestedet. Rommene tar fra fire til 6 personer. Det er ikke garderober for utøvere på Oslofjord. Vi henstiller alle til å bruke leilighetene og å ta med seg minst mulig inn i hovedbygget under konkurransen.

Pakkeliste
⬜ Drakt
⬜ Sløyfe
⬜ Cheersko
⬜ Høye Nike-sokker
⬜ Undertøy som ikke syns under drakt
⬜ Joggebukse & jakke som man kan ta over drakten
⬜ Drikkeflaske
⬜ Hårstrikker og lusespenner
⬜ Hårspray
⬜ Sminke
⬜ Speil til sminking
⬜ Krølltang
⬜ Klesskift for helgen
⬜ Pysj
⬜ Pene klær til gallaen

Cheergallaen
Cheergallaen 2023 arrangeres på Oslofjord Convention Center, lørdag 18.mars. Kleskoden i år: Velkommen til fest!
Sammen skal vi hedre Cheer-Norges fantastiske innsats gjennom 2022 med middag og prisutdelinger.

Antidoping
Alle utøvere plikter å sette seg inn i de dopingreglene som er fastsatt av Antidoping Norge (ADNO, www.antidoping.no ). Dersom man er usikker på om medisinene man bruker står på dopinglisten anbefaler vi å sjekke for sikkerhetsskyld, det kan gjøres ved et legemiddelsøk: https://antidoping.no/regler/legemiddelsok.

Medisinsk fritak

Kun utøvere på de to seniorlandslagene i cheerleading skal søke om fritak for bruk av medisiner som står på dopinglisten. Alle andre kan bli bedt om å søke om fritak dersom Antidoping Norge ber om det i forbindelse med testing. Vi ber også om at det informeres om høy risiko ved bruk av kosttilskudd, og at det er utøvernes eget ansvar å sjekke at eventuelt kosttilskudd de bruker ikke inneholder forbudte stoffer. Det står mye mer om dette temaet på sidene til Antidoping og til Olympiatoppen: www.olympiatoppen.no/Idrettsernæring.

Antidoping Norge har foretatt dopingkontroller på flere foregående Norgesmesterskap.

Lagledere
Hanne Cecilie Hetland og Heidi Johanne Munkvolder lagledere på Xplosion. De er med gjennom hele helgen, og de overnatter på rommene til noen av utøverne. Det vil også være andre foreldre på de andre rommene.

Laglederes oppgave er følgende:

 • Å avlaste trenerne, samtidig som de er kontaktpunkt mellom foreldre/utøvere og klubben. Spør om dere lurer på noe i forkant eller underveis.
 • “Sjekker inn” utøverne når de kommer, sørger for at de får utøverbånd, lunsjlapper, frokost og annen mat
 • Går runder om kvelden for å sjekke at alle har det bra, og at utøvere legger seg.
 • Sjekke at alle er våkne, spiser frokost og gjør seg klare for konkurranse.
 • Stort sett, vi er “de strenge” foreldrene som kjærlig passer på. 🙂
 • Snakk gjerne med lagledere om utfordringer. De har har taushetsplikt og er der som støttepersonell.
Utøverkontrakt og ordensreglement
Alle utøvere på konkurranselagene skal signere på ordensreglement.
#iCheerFair
#iCheerFair er en holdningskampanje for å skape stemning før og under NM/NCL. For å være med deler man sine bidrag på FACEBOOK, SNAPCHAT eller INSTAGRAM med #iCheerFair og @NAIFcheer.
Facebook: https://www.facebook.com/NAIFCheer
Instagram: @NAIFcheer
Snapchat: NAIFcheer
Les mer her: https://nmcheer.no/icheerfair/
Ren utøver
Som et ledd i iCheerFair og Rent Idrettslag ønsker klubben at samtlige utøvere på konkurranselagene skal skal gjennomføre alle modulene til Ren utøver (https://www.renutover.no). Vi oppfordrer foresatte til å sitte sammen med utøvere under 18 da det kan bli noen spørsmål underveis. Ved innlogging velges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF).

Når alle modulene er gjennomført ønsker vi at alle sender en kopi av diplomet på post@screbels.no

På Norwegian Open 2019 ble 2 utøvere fra klubben sjekket, så det å vite litt om prosessen rundt dette er viktig for å trygge utøverne våre.

SOME
Hele helgen vil NAIF ha SOME-crew på stedet. De vil hovedsakelig være i konkurransesalen. De har egne t-skjorter, så de er lette å kjenne igjen. Trenere/lagledere må sjekke med laget og foresatte i forkant om det er noen som ikke ønsker å bli tatt bilde av/filmet, slik at SOME-crewet får beskjed om dette. Om det legges ut bilde/video som du ønsker at skal slettes kan du si ifra til nm@naifcheer.no.

#cheerNM2023 kan følges her:
– Nettside: nmcheer.no
– Facebook: NM-helgen Cheer 2023
– Instagram: naifcheer
– Snapchat: naifcheer»

Informasjon for tilskuere

Billettpriser og forhåndskjøp for tilskuere

Se billettpriser og mer informasjon her: https://nmcheer.no/praktisk-info/tilskuer/