NM/NCL arrangeres 23. mars – 24. mars 2019 og vi planlegger at samtlige lag bortsett fra Minions skal delta. (Det planlegges et annet arrangement som Minions skal få være med på senere i sesongen. NM/NCL avholdes ved Oslofjord Convention Center.

Offisiell side for arrangementet: https://nmcheer.no/ 
Event på Facebook (for løpende nyheter og påminnelser): https://www.facebook.com/events/1991839047567827/

Konkurransetider – Lørdag:

 • Divas 09:40
 • Mafia 10:46
 • Premieutdeling NCL: 12:05
 • Dynamite 14:57
 • Bombshells 17:44

Konkurranse og oppvisning – Søndag:

 • Dynamite – en gang mellom 11:08 og 11:32
 • Babybombs 12:43
 • Bandits 13:35
 • Bombshells – en gang mellom 14:15 og 15:51
 • Premieutdeling NM: 16:25

Fellesinformasjon (gjelder både oppvisningslag og konkurranselag)

Hva er NM/NCL?

NCL (Norwegian Cheer Leauge)
NCL er en slags «cupfinale» for de ti beste lagene i hver kategori. Kvalifiseringen skjer ved at lagene deltar på følgende konkurranser:

 • Norwegian Open (Romerike, november)
 • Julecup (Bergen, desember/januar)
 • Winter Open (Drammen, januar).

Lagene deltar altså i en eller flere av de nevnte konkurransene, får poeng og blir kvalifisert. NCL er for junior, level 3 og senior, level 5.

NM (Norgesmesterskapet i Cheerleading)
De som går på junior, level 5 og senior, level 6, deltar i NM, og der er det ingen kvalifisering, det vil si at alle lagene i klassen kan være med, selv om det er mer enn ti lag i klassen.

SC Rebels velger å ta med sine mini- og peewee-lag (Babybombs og Bandits), slik at de kan ha oppvisning. Disse lagene konkurrerer ikke, og det er derfor opp til klubbene om de har oppvisningslag eller ikke. Det er arrangør som fordeler oppvisningslagene, selv om klubbene kan ønske seg dag.

NCL og NM arrangeres av NAIF (Norges Amerikanske Idretters Forbund), som er det idrettslaget cheerleading er innunder.

Priser (utøver)
 • Deltakereavgiften for mini/peewee er kr 375,- og inkluderer deltagelse, lunsj + t-skjorte.
 • Deltakeravgiften for junior/senior vil være ca kr 2100,- og inkluderer deltagelse, mat, t-skjorte, overnatting + galla lørdag 23.03.2018. Det er noen endringer i opplegget som gjør at det muligens kan påløpe noe mere kostnader. Vi gjør alt for å holde kostnadene så lave som mulig.

Merk: Vi har dessverre ikke anledning til å returnere avgiften om utøvere trekker seg etter fristen.

Påmelding

Hvis du allerede nå vet at din utøver ikke har anledning til å delta under NM/NCL – sørg for å sende inn påmeldingsskjemaet (se lenke under) så snart som mulig og senest innen 01.02.19.

Alle utøvere som ikke har gitt beskjed innen 01.02.19 vil bli fakturert for NM/NCL i sin helhet. Klubbene blir også fakturert for endringer som skjer etter en gitt frist, denne ekstra utgiften ønsker vi naturlig nok å unngå.

Alle utøvere skal fylle ut vedlagte skjema: Dette for å få oversikt og innmeldt korrekte størrelser på deltakerens t-skjorter, allergier osv. https://goo.gl/forms/zdPB2ng5xpc32vFK2

Mini og peewee – her fyller foreldre ut skjema på vegne av utøver.

Eureka fysio/kiropraktor

Eureka stiller med fysio/kiropraktor til NM-helgen i år også, personer under 16 år trenger godkjenning fra foreldre/foresatte for at de skal 
kunne behandles via dette skjemaet.

Reise og parkering

BELIGGENHET

Oslofjord Convention Center ligger vakkert og usjenert til ved kysten mellom Stokke og Tønsberg, ca. 1,5 timers kjøring fra Oslo. Du kommer hit enklest med bil, men det finnes også flere offentlige transporttilbud i nærheten.

Adresse: Oslofjordveien 9, 3159 Melsomvik

PARKERING

Parkeringsfasilitetene ved Oslofjord Convention Center er oppdatert siden 2017 og betalingssystemet er blitt bedre. Det er nå mulig å betale parkering via appene Way-to-park eller Easy Park og automat. NB! Priser justert opp per 1. februar 2019.

Prisene er som følger:
2 timer gratis (Husk å melde ifra via appen Way-to-park eller Easy Park)
15kr per time etter gratisparkering er utgått
150kr per dag

BUSS

Rute 130 går mellom Tønsberg og Stokke via Melsomvik. Nærmeste stoppested er Tufte, som er 1,4 km unna Oslofjord. Bussruter finner du hos Vestviken Kollektivtrafikk

TOG

Nærmeste togstasjon er Stokke (10 min kjøretur unna) eller Tønsberg (15 min kjøretur unna). Rutetider finner du hos NSB. Vestfold Kollektivtrafikk gir også informasjon om rutetider for tog. Klikk deg inn på Vestfoldbanen.

TAXI
Tønsberg Taxi AS: tlf. 33 30 11 11
Taxibussen Tønsberg AS: tlf. 980 02 222
Vestfold Taxisentral AS (Sandefjord): tlf. 33 42 02 00

FERGE
Mellom Horten og Moss er det jevnlig fergeforbindelse over Oslofjorden. Rutetider finner du hos Bastø Fosen. Fra Horten er det 25 minutters kjøring til Oslofjord.

 

NAIF: Samtykke til fotografering/video

Følgende informasjon har kommet fra NAIF vedrørende skjema for godkjenning av bilder/video av de under 15 år:
Når utøverne er på matta gjelder det som idrettsutøvelse i «offentlig rom» og bilder kan tas og publiseres fritt i henhold til  personvernreglementet. NAIF forsøker imidlertid å begrense nærbilder av barn under 15 år, men ettersom dette er en situasjon hvor de med viten og vilje trer inn i offentlig rom, blir dette en skjønnsmessig vurdering. Dersom det er utøvere som av en grunn ikke skal tas bilde av, ber NAIF om at det meldes inn slik at NAIF kan ta hensyn til det.

Skjemaet NAIF har sendt ut gjelder for bilder og video som tas backstage/eller på arenaen av vårt SoMe-crew. NAIFs crew har instrukser om å ikke ta bilder av personer under 15 år med mindre de kan vise til utfylt skjema. Det skjemaet må fylles ut av begge/alle foreldre/foresatte, hvis ikke kan NAIF ikke ta eller publisere bilder av vedkommende.

Informasjon for oppvisningslag (Mini og PeeWee)

Oppvisning søndag 24.3

Under NM/NCL skal vi ha med oppvisningslagene våre; Mini Babybombs og PeeWee Bandits. De aller minste, altså CheerMinions skal ikke være med, men vi planlegger et eget arrangement der de kan delta (info om dette kommer senere).

Mini og PeeWee er satt opp med oppvisning søndag 24. mars. Foreløpige klokkeslett som er publisert fra arrangør er ikke spikret, men vi vet at oppvisningen kommer til å skje i tidsrommet 10:00-15:00 søndag 24.3.

Denne gangen kjører vi Babybombs White og Purple sammen – altså som et lag. Det innebærer ikke så store endringer – bare at lagene kun skal ha en felles rutine, og at de frem mot NM/NCL trener sammen.

Oppmenn for oppvisningslag

Oppmennene (-kvinnene) for oppvisningslagene vil møte dere og “sjekke inn” barna når dere kommer. Av dem får dere utøverbånd og lunsj-lapp. Trenerne passer på mens de varmer opp og øver seg, mens de er på matta, og følger dem ut til oppmennene, som møter dere med barna etter oppvisning. TIDER VIL BLI INFORMERT OM NÅR VI HAR DETTE KLART!

Snakk gjerne med barna deres om at de MÅ vente sammen med oppmennene/trenerne frem til dere “sjekker dem ut”. Vi vil ikke miste noen barn. Selv om White og Purple er et lag på matta, er det en oppmann(-kvinne) for hvert av lagene.

Oppmenn for oppvisningslagene:

 • Babybombs White: Siv Chaston (mor til (Eva) Lily) – tlf: 477 58 172
 • Babybombs Purple: Nina Haugerud (mor til Amalie Kristin) – tlf: 971 12 383
 • Bandits: Trine Marit Mjøen (mor til Lela) – 916 90 934

Informasjon for konkurranselag (junior og senior)

Akkreditering - Pass og bostedsbevis er eneste gyldige legitimasjon for konkurranselagene

Kun påmeldte utøvere kan delta i NM/NCL, og alle utøvere i NM-kategorier må fremvise PASS ved akkreditering til mesterskapet. Det er KUN PASS som aksepteres som legitimasjon. Utgått pass er gyldig legitimasjon så lenge personen er gjenkjennelig på bildet.

Utøvere som ikke har norsk pass må vise bostedsbevis på stedet eller sende inn til nm@naifcheer.no innen 24.februar. De som ikke har norsk pass og ikke har sendt inn gyldig bostedsbevis, vil ikke få delta i NM/NCL.

Medlemskontingent og lisens må være betalt (dette gjelder helt nye utøvere, de som deltok på Winter Open er i orden). Lisensen må være betalt innen 24. februar 2019.

Umiddelbart før lagene går inn til konkurranse- og oppvarmingsområdet vil de måtte fremvise pass. Lagene blir sjekket for piercing, smykker og lignende.

Peewee som kun skal ha oppvisning, trenger ikke akkreditering og behøver derved heller ikke ha med pass. Merk imidlertid at også peewee-lag blir sjekket for piercing, smykker osv. og må følge regelverket på dette.

ALLE akkrediterte deltagere i NM og NCL-finalene er invitert til cheergallaen på lørdag og har mulighet til å se på konkurransene begge dager.

Overnatting, mat og pakkelister

For utøvere: menyen i år blir ganske lik som den i fjor da denne var godt likt. Hvis det allikevel viser seg at det er noe på menyen man ikke liker, så er det små kjøkken i alle rom og man kan ta med seg egen mat om det er ønskelig.

Følgende måltider er inkludert: Frokost på lørdag og søndag, lunsj lørdag og søndag samt middag på cheergallaen. Middag på fredag ordnes av utøverne. NB: Det er også flere spisesteder i området dersom man ønsker å kjøpe egen mat.

Alle måltider er nøttefrie, men utover det: Husk å melde fra i påmeldingsskjemaet (som du finner under påmelding) om du har  allergier eller matpreferanser. Oslofjord tar hensyn til glutenintoleranse, laktoseintoleranse, nøtteallergi og vegetarianere. 

SCRebels bestiller rom ved lagpåmelding. Det blir lagt opp til at alle utøvere sover på Oslofjord Convention Center slik at man er nærme konkurransestedet. Rommene tar fra 4 til 7 personer. 

Pakkeliste

⬜ Pass

⬜ Håndkle 

⬜ Drakt

⬜ Sløyfe

⬜ Cheersko

⬜ Hvite ankelsokker

⬜ Undertøy som ikke syns under drakt

⬜ Joggebukse & jakke som man kan ta over drakten

⬜ Drikkeflaske

⬜ Hårstrikker og lusespenner

⬜ Hårspray

⬜ Sminke

⬜ Speil til sminking

⬜ Krølltang 

⬜ Klesskift for helgen

⬜ Pysj

⬜ Pene klær til gallaen (noe i klubbens farger) 

Utøverkontrakt og ordensreglement

Alle utøvere på konkurranselagene skal signere på ordensreglement. Ordensreglementet sendes ut på epost til utøvere som skal overnatte.  

#iCheerFair

#iCheerFair er en holdningskampanje for å skape stemning før og under NM/NCL. For å være med deler man sine bidrag på FACEBOOK, SNAPCHAT eller INSTAGRAM med #iCheerFair og @NAIFcheer.

Facebook: https://www.facebook.com/NAIFCheer

Instagram: @NAIFcheer

Snapchat: NAIFcheer

Les mer her: https://nmcheer.no/icheerfair/ 

Cheergalla og nominasjoner

Cheergallaen 2019 arrangeres på Oslofjord Convention Center, lørdag 23.mars, kl. 20.30.

På gallaen hedres årets fantastiske innsats og prestasjoner med middag og prisutdeling. Det er klubbene som nominerer til de ulike prisene og vinnerne blir valgt på bakgrunn av begrunnelsen av nominasjonen.

Kleskode: Show me your colours – kle deg i klubbens farger

Nominasjon til Cheergallaen 2019

Fristen for å melde inn nominasjoner er 1.mars. Kategoriene du kan nominere person eller lag i er:

 • Årets Laginnsats
 • Årets Trener
 • Årets Ildsjel
 • Årets Cheerdancer
 • Årets Mannlige/Kvinnelige Cheerleader
 • Årets iCheerFair

Register din nominasjon her!

Ren utøver

Som et ledd i iCheerFair og Rent Idrettslag ønsker klubben at samtlige utøvere på konkurranselagene skal skal gjennomføre alle modulene til Ren utøver (https://www.renutover.no).

Vi oppfordrer foresatte til å sitte sammen med utøvere under 18 da det kan bli noen spørsmål underveis. 
Ved innlogging velges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF).

Når alle modulene er gjennomført ønsker vi at alle poster et bilde av diplomet på instagram OG sender det på mail til post@screbels.no ( de som ikke har instagram kan få postet det på klubbens bruker)

Bildet skal ha #iCheerFair #Screbels #renutøver og tagges @iCheerfair.

På Winter Open 2018 ble 8 utøvere sjekket, så det å vite litt om prosessen rundt dette er viktig for å trygge utøverne våre.

Antidoping

Alle utøvere plikter å sette seg inn i de dopingreglene som er fastsatt av Antidoping Norge – www.antidoping.no. Per 2019 ingen regnes ingen utøvere i NAIF som nasjonal/internasjonal toppidrettsutøver hos Antidoping og det er derfor kun behov for å søke medisinsk fritak for gruppe S1 og S2.

NAIF advarer også om risiko ved bruk av kosttilskudd, og at det er utøvernes eget ansvar å sjekke at eventuelt kosttilskudd de bruker ikke inneholder forbudte stoffer. Risikoen ved kjøp av kosttilskudd gjennom apotek/helsekost i Norge er relativt liten, men man må likevel sjekke. Det står mye mer om dette temaet på sidene til Antidoping og til Olympiatoppen.

Antidoping Norge har foretatt dopingkontroller på fire foregående NM.

Oppmenn for konkurranselag

Oppmennene (-kvinnene) for konkurranselagene skal være med hele helgen. Vi skal overnatte på rommene til noen av utøverne (også dette er det trenerne som styrer). Oppmennenes (-kvinnenes) oppgave er å avlaste trenerne/laglederne, samtidig som vi kan være et kontaktpunkt mellom foreldre/utøvere og klubben. Spør om dere lurer på noe i forkant eller underveis.

Vi “sjekker inn” utøverne når de kommer, sørger for at de får utøverbånd, lunsjlapper, frokost og annen mat, vi går runder om kvelden for å sjekke at alle har det bra, og at de legger seg. Vi kommer til å sjekke at alle er våkne, spiser frokost og gjør seg klare for konkurranse. Stort sett, vi er “de strenge” foreldrene som kjærlig passer på. 🙂

Snakk gjerne med oss om utfordringer, vi har taushetsplikt og er der som støttepersonell.

Oppmennene for konkurranselagene er:

 • Divas: Lene Kristine Hetmann (mor til Andrea) – tlf: 926 16 902 (Lene er også medisinsk ansvarlig)
 • Dynamite: Monica Berg Sletner (mor til Maya) – tlf: 911 52 311
 • Mafia: Heidi Hübenthal Jakobsen (mor til Oscar) – tlf: 909 84 841
 • Bombshells/hovedoppmann: Anita Elsrud Lauvli (mor til Helena og Emilie) – tlf: 977 89 011

Informasjon for tilskuere

Overnatting og mat for tilskuere

Som tilskuer har du også anledning til å overnatte. Det er mulig å booke rom til NM-helgen via denne linken: https://reservation.booking.expert/no-no/search?h=dibeafc&checkin=2019-03-22&checkout=2019-03-24

Frokost er inkludert og serveres i Davids Grilleri, restauranten i etasje U1.

Tilskuere kan nå bestille bord til middag i Davids Grilleri via denne mailen: davidsgrilleri@oslofjord.com
Mer informasjon om det ytterligere mattilbudet på Oslofjord kommer.

Billettpriser og forhåndskjøp for tilskuere

Det er nå mulig å forhåndskjøpe billetter via Vipps: klikk deg inn på «Kjøp og betal» og søk oss opp med koden 512025 

Alle med forhåndskjøpte billetter må vise kvittering i Vipps for å få utlevert adgangsbånd. Det vil ikke være nummererte seter og det er heller ikke anledning å holde av plasser med jakker o.l.

Vi har bankterminaler for betaling og anbefaler bruk av kort eller Vipps for å kjøpe billetter på stedet.

Priser på billetter:

Billettype Pris
Voksen Lørdag 250
Voksen Søndag 250
Voksen Helgepass 450
Honnør (67 år +) Lørdag 200
Honnør (67 år +) Søndag 200
Honnør Helgepass 350
Barn (5-14 år) Lørdag 150
Barn (5-14 år) Søndag 150
Barn (5-14 år) Helgepass 250
Familiebillett (2 voksne, 2 barn 5-14 år) Lørdag 600
Familiebillett (2 voksne, 2 barn 5-14 år) Søndag 600
Familiebillett (2 voksne, 2 barn 5-14 år) Helgepass 1000

– Barn under 5 år er gratis – Ved fremvisning av honnørkort får man billett til honnørpris

Familiebilletter gjelder 2 voksne og 2 barn og kan kjøpes som dagsbillett eller helg.